معرفی ابزار

معرفی انواع شیلنگ

شیلنگ گاز

فهرست مطالب معرفی انواع شیلنگ

یکی از ابزارهایی که تماماً در اول زندگی روزمره خود با آن سروکار داریم، شلنگ یا لوله است.  در این مقاله به معرفی انواع شیلنگ آب و شیلنگ گاز میپردازیم. شاید در اولین تقدیر بگوییم که این ابزار خاص برای برخی معارف است، اما اگر کمی فکر کنیم می‌بینیم که ما در طول روز بارها به آن نیاز داریم. برای مثال، برای آشپزی به گاز نیازمندیم و اگر شیلنگ گاز نباشد، نمی‌توانیم از اجاق گاز استفاده کنیم. یا اگر هنگامی که به سرویس بهداشتی می‌رویم، شیلنگ نباشد، نمی‌توانیم خودمان را بشوییم. حتی زمانی که در خارج از خانه هستیم و می‌خواهیم اتومبیل خود را سوخت‌گیری کنیم، برای انتقال بنزین از باک به پمپ، به شلنگ نیاز داریم و هزاران مورد دیگر. در نتیجه می‌بینیم که شیلنگ ابزاری حیاتی در زندگی روزمره ماست.

امروز با این مقاله در کنارتان هستیم تا اطلاعات کامل از صفر تا صد شیلنگ‌های مختلفی را بطور خلاصه و مفید خدمتتان ارائه دهیم تا علاوه بر آشنایی با انواع شلنگ، بتوانید انتخابی آسان و مطمئن داشته باشید.

شلنگ یا شیلنگ چیست؟

قبل از توضیح علمی، بهتر است با کلمه درست این محصول آشنا شویم. اغلب ما هنگام تلفظ، به جهت آسان بودن در زبان محاوره، از کلمه شلنگ استفاده می‌کنیم. شاید با خود بگوییم که به نوعی کلمه شلنگ را مخفف کلمه لوله می‌دانیم، اما این تقدیر کاملاً غلط است. چرا که شلنگ در فرهنگ نامه دهخدا به معنی قدم بلند برداشتن است.

چرا ما ایرانی‌ها این محصول را شلنگ می‌نامیم؟

جالب است بدانیم که این محصول برای اولین بار از کشور آلمان به سرزمین عزیزمان ایران پا نهاده و ریشه کلمه شیلنگ در زبان آلمانی بوده است. کلمه شیلنگ در زبان آلمانی به معنای لوله پلاستیکی یا لاستیکی برای جابجا کردن مایعات از یک طرف به طرف دیگر یا آبپاشی می‌باشد.

شیلنگ یک لوله توخالی با قابلیت انعطاف‌پذیری است که برای حمل سیالات (آب، هوا، گاز و سایر مواد) از یک نقطه به محل دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شیلنگ گاز

چند نوع شیلنگ در بازار وجود دارد؟

اگر بخواهیم مدل‌های شیلنگ را در انواع گوناگون نام ببریم، می‌توانیم به بیش از هزاران مورد در مدل‌های برندهای معتبر داخلی و خارجی اشاره کنیم. اما بطور کلی، شیلنگ به دو دسته عمومی ۱. شیلنگ آب و ۲. شیلنگ گاز تقسیم می‌شود.

تقسیم‌بندی تخصصی شیلنگ:

بطور تخصصی، شیلنگ بر اساس کاربرد به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شود که برخی از آن عبارتند از:

  • شیلنگ پنوماتیک 
  • شیلنگ هیدرولیک
  • شیلنگ فنری 
  • شیلنگ صنعتی 
  • شیلنگ آتش‌نشانی
  • شیلنگ خرطومی
  • شیلنگ سیلیکونی
  • شیلنگ سوخت و ...

که هر کدام از نظر کار برود کارایی و همچنین سایز و متریال مصرفی و شکل ظاهری در انواع ما بازار عرضه میشوند و میبایست برای انتخاب درسته نکات مهم و کلیدی هر یک را بدانیم

شیلنگ چگونه تولید میشود ؟

ابتدا توزین مواد انجام شده وسپس توسط الکستر و در مواد تحت فشار ذوب میشوند مواد ذ وب شده پس از یکنواخت سازی برای تولید شیلنگ آماده میشود. پس ازاین  مواد مذاب وارد کلگی میشود که وظیفه ایجاد مذاب یکنواخت را دارد سپس مواد وارد قالب اصلی شده و قالب وظیفه شکل دهی مذاب یکدست  و تبدیل آن به شیلنگ یک  اندازه مشخص را دارد . در مرحله  بعد مواد خنک شده و سپس توسط کالیبراتور شیلنگ با ابعاد دلخواه تولید میشود شیلنگهای تولید شده در قسمت کالپر امیدن 20 به اندازه کافی سرد شده مشخصات شیلنگ روی آن چاپ و در نهایت کشیدن شیلنگ توسط قرقره های بزرگ صورت گرفته و آماده متراژ و تقطیع و بسته بندی میشود.
فرآیندی که توضیح داده شد برای ساخت شیلنگ  PVC بود برای شلنگ های نخ دار در مرحله اول داخل دستگاه اکسترودر میشود و پس از مرحله اول  الیاف تقویت کننده توسط ماشین بافنده الیاف به دور لایه اول انجام شده و سپس شیلنگ وارد مرحله دوم دستگاه اکسترودر جهت لایه دوم و  تکمیل فرایند تولید میشود در تولید شیلنگ های اصلی همچون شیلنگ آب با شیلنگ گاز از مواد پلاستیکی همچون پلی اتیلین ، پی وی سی اغلب استفاده میشود. همچنین جنس نخ  این نوع شیلنگ ها اغلب از جنس پلی استر میباشد

پر کاربرد ترین و پرفروش ترین نوع شیلنگ کدام است؟

سوالی که برای اغلب افرادی که به تازگی میخواهند شیلنگ را به محصولات فروشگاه خود اضافه کنند این است که چه نوع شیلنگی پر فروش است؟ کدام مدل و کدام سایز ؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم با توجه به اینکه  شیلنگ آب در متراژهای بیشتری مورد استفاده قرار میگیرد و برای نظافت شهری انواع معبر  و برای آبیاری فضاهای سبز و مزارع و باغات ابزاری ضروری به حساب می آید پرفروش ترین نوع شیلنگ آب میباشد اما شیلنگ آب در انواع مختلف از نظر کیفیتی و کارایی و همچین سایزهای گوناگون تولید و عرضه میشود که میبایست برای خدمات بهتر و همچنین فراهم کردن حق انتخاب برای خریداران انواع آن را در سبد محصولات خود قرار دهیم.

انواع شیلنگ

انواع شیلنگ آب

در این بخش به معرفی برخی از شیلنگ‌های آب می پردازیم

شیلنگ آب لاستیکی

این نوع شیلنگ آب از پلاستیک سخت  و درون مخصوص استفاده میشود شیلنگ آب لاستیکی فاقد نخ بوده و بطور یک سمت به رنگ مشکی میباشد

این نوع شیلنگ آب لاستیکی توسطه کارخانجات مختلفی در بازار عرضه میشود که با توجه به کیفیت خوش نام ترین برند تولید کننده شرکت ایران باسا میباشد که با توجه به اختلاف قیمت بسیار بالا اغلب افراد ترجیح میدهد از برند های مختلف با کیفیت دیگر استفاده کنند چرا که ایران باما علاوه بر هزینه کیفیت به نوعی برند بودن و قدمت خوش نام بردن خود را بر روی محصولات خود اعمال میکند شیلنگ آب لاستیکی مناسب برای منازل مسکونی و فضاهای اداری سایز ۱/۲ این که در بازار به نمره 2 مشهور است.

شیلنگ آب پلی‌اتیلنی بدون نخ

  • این نوع شیلنگ از جنس پلی‌اتیلن خالص ساخته می‌شود و برای مصارف سبک‌تر مانند آبیاری گیاهان آپارتمانی و شستشوی سطوح صاف مناسب است.
  • شیلنگ‌های پلی‌اتیلنی بدون نخ قیمت بسیار پایینی دارند و وزن آن‌ها نیز بسیار کم است.
  • این نوع شیلنگ‌ها انعطاف‌پذیری بالایی دارند، اما مقاومت آن‌ها در برابر فشار و پارگی بسیار پایین است.

شیلنگ ها در انواع کیفیتی مختلفی عرضه میشوند و برای تشخیص جنس اعلا از معمولی باید به نکاتی همچون رنگ و شفافیت شیلنگ (شیلنگ آب درجهیک پلی اتیلن نخ دار میبایست از رنگ براق و شفاف ) - از وزن بالایی برخوردار باشد.

شیلنگ آب

شیلنگ آب پی وی سی (ژله‌ای)

  • این نوع شیلنگ از ترکیب مواد پلی اتیلنی و پلاستیکی با اضافه کردن روان‌کننده‌ها و روغن‌های مخصوص شیلنگ‌سازی بدست می‌آید.
  • شیلنگ آب پی وی سی از انعطاف‌پذیری بسیار بالایی برخوردار است و به همین علت نام دیگر این شیلنگ در بازار شیلنگ آب ژله‌ای است.
  • شیلنگ آب پی وی سی دقیقاً مشابه شیلنگ آب‌های لاستیکی است با این تفاوت که رنگ شیلنگ پی وی سی بر خلاف شیلنگ آب لاستیکی رنگی است. به همین دلیل برخی افراد به اشتباه به این شیلنگ، شیلنگ لاستیکی رنگی می‌گویند.
  • شیلنگ آب پی وی سی فاقد منجید (باند سه نخ‌دار) است و برای آبیاری و انتقال آب از نظر مقرون به صرفه بودن گزینه خوبی است.
  • شیلنگ آب پی وی سی در سایزهای ۳/۴، ۱ و ۱/۲ اینچ در بازار عرضه می‌شود که برای مصارف خانگی سایز ¾ و ۱ اینچ و برای سایر مصارف مانند آبیاری فضای سبز و سایر سایزها با توجه به سایز اتصالات مناسب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شیلنگ آب فشار قوی (لاستیکی بدون نخ)

نوبت به معرفی یکی از پرفروش‌ترین و با کیفیت‌ترین شیلنگ‌های موجود در بازار رسید: شیلنگ آب لاستیکی بدون نخ.

  • این نوع شیلنگ با استفاده از مواد اولیه مرغوب لاستیکی و باند تقویتی نخ پلی استر (منجیددار) بدست می‌آید و از دوام و کیفیت بسیار بالایی نسبت به سایر شیلنگ‌های آب موجود در بازار برخوردار است.
  • این شیلنگ علاوه بر بازار داخل کشور، متقاضیان زیادی نیز در کشورهای خارجی، به خصوص هم‌مرزهای ایران دارد.
  • شیلنگ آب لاستیکی بدون نخ با توجه به بافت تمام لاستیکی و وجود نخ تقویت‌کننده، شیلنگ نسبت به سایر شیلنگ‌ها قوی‌تر بوده و می‌تواند فشار بیشتری را تحمل کند.
  • همچنین در مقایسه با شیلنگ‌های کریستالی شفاف بدون نخ، از مقاومت بیشتری در برابر اشعه خورشید برخوردار است.
  • در برخی موارد از شیلنگ آب لاستیکی بدون نخ به عنوان شیلنگ صنعتی نیز استفاده می‌شود.

پر فروش‌ترین سایز شیلنگ آب، لاستیکیِ بدون نخ با قطر ۱ اینچ یا همان نمره ۲ است که برای مصارف خانگی و سایر اماکن درون شهری مناسب می‌باشد.

همچنین برای آبیاری فضای سبز از سایز ¾ و یا ۱ اینچ یا همان نمره ۲.۵ و ۳ استفاده می‌شود. سایز 1.4 را می‌توان برای مصارف کشاورزی و باغبانی نیز استفاده کرد.

اغلب مصرف‌کنندگان شیلنگ به دنبال راه حلی برای افزایش عمر شیلنگ آب هستند و برخی به  اشتباه فکر می‌کنند که حالت دوام نیز فقط و فقط کیفیت متریال شیلنگ است. اما در پاسخ می‌بایست اعتراف کنیم حتی ضعیف‌ترین شیلنگ با ضخامت کم اگر به درستی مورد استفاده قرار بگیرد از دوام بالایی برخوردار است

نکات در نگهداری شیلنگ

۱. هنگام خرید شیلنگ، به نوع کاربری و میزان فشار آب مورد نیاز خود توجه کنید. به قطر و ضخامت شیلنگ دقت کنید. شیلنگ‌های با قطر و ضخامت بیشتر برای مصارف سنگین‌تر مناسب هستند.

۲. از نصب انشعابات آبیاری که موجب بالارفتن فشار آب در شیلنگ‌های فاقد نخ (منجید) می‌شود، بپرهیزیم.

۳. پس از هر بار استفاده، آب داخل شیلنگ را تخلیه نمائیم.

۴. شیلنگ را پس از هر بار استفاده جمع کنیم و دور از محل عبور و مرور قرار دهیم.

۵. شیلنگ را در محلی دور از تابش مستقیم نور خورشید و سرمای هوا قرار دهیم.

۶. برای اتصال شیلنگ به سایر تجهیزات، حتماً از بست شیلنگ مخصوص استفاده کنیم.

ابزارهای آبیاری

یکی از لذت‌بخش‌ترین کارهای روزمره، رسیدگی و پرورش دادن انواع گل و گیاه است که عالی‌ترین نیاز برای گل و گیاهان، آب و در راهآبیاری می‌باشد. امروزه ابزارهای زیادی برای آبیاری وجود دارد مانند سر آبپاش‌ها و فواره‌ها.

سرآب‌پاش (موسوم به موشکی)

یکی از ابزارهای پر مصرف در آبیاری و حتی شستشو و نظافت سر آبپاش می‌باشد. سر آبپاش‌ها در واقع فشار آب داخل شیلنگ را کنترل می‌کنند و به صورت پودر یا قطرات ریز روی گیاهان و زمین پاشیده می‌شوند. سر آبپاش‌ها به سر شلنگ وصل می‌شوند و به همین دلیل به آن‌ها رابط شلنگ نیز می‌گویند.

به همین علت به نام‌های سرشیلنگی و رابط شیلنگی نیز مشهور هستند. در اندازه‌های مختلفی از جمله سر آبپاش تنظیمی، سر آبپاش دوشی، سر آبپاش لوله‌ای و هر کدام در مدل‌های نر و ماده در بازار عرضه می‌شوند.

سر آبپاش تفنگی

این ابزار پرکاربردترین نوع سر آبپاش می‌باشد چرا که علاوه بر آبیاری، در شستشو و نظافت نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. این سرشیلنگی دارای اهرمی دستی می‌باشد که به راحتی می‌توان میزان آب خروجی نازل را کنترل کرد.

سرآب پاش تفنگی

سر‌آبپاش‌تنظیمی

سر‌آبپاش تنظیمی انواع گوناگونی را از نظر متریال بکار رفته در ساخت و همچنین نوع پاشش دارد. سر آبپاش تنظیمی نقش بسیار مهمی در صرفه‌جویی مصرف آب دارد. همچنین نصب سر آبپاش تنظیمی بسیار آسان می‌باشد به گونه‌ای که قسمت دنباله وارد شیلنگ آب شده و سپس بر روی محل اتصال بست شیلنگ آب قرار می‌گیرد.

از سر آبپاش‌های تفنگی برای آبیاری گل و گیاه، شستشو و نظافت سایر مکان‌ها و وسایل نقلیه مانند خودرو استفاده می‌شود.  در باغبانی و ساختمان‌سازی نیز از سر آبپاش تفنگی برای ساخت ملات و آبرسانی به بتن و مصالح نیز استفاده می‌شود.

آب پاش

برخی از انواع سر آبپاش عبارتند از: سر آبپاش تنظیمی پلاستیکی

سرآبپاش دوشی

سر آبپاش دوشی یکی دیگر از ابزارهای آبیاری است که با اتصال به شیلنگ آب، کار آبیاری را بسیار آسان می‌کند.

این نوع سر آبپاش دارای هیچگونه اهرمی نبوده و جریان آب به میزان فشار آب داخل شیلنگ وابسته می‌باشد. این سرآبپاش‌ها غالباً پلاستیکی بوده و در سر آن سوراخ‌های ریزی مانند مهپاش‌های درشت وجود دارد. اغلب افراد این سرآبپاش را به نام سر آبپاش بارانی می‌شناسند. نصب این سر آبپاش نیز بسیار آسان بوده و به راحتی داخل شیلنگ قرار گرفته و با استفاده از بست شیلنگ آب به راحتی محکم می‌شود.

از سر آبپاش دوشی برای آبیاری نماهای سبز، آبیاری باغچه و گل و گیاه استفاده می‌شود.

سر آبپاش لوله‌ای

نوع دیگر سر آبپاش‌ها، سر آبپاش‌های لوله‌ای می‌باشند. این نوع سر آبپاش‌ها همانطور که از نامش پیداست، دارای لوله ای بلند به طول تقریبی از ۲۰ تا ۵۰ سانت در انواع مختلف فلزی و پلاستیکی می‌باشد. وجود لوله در این سر آبپاش به منظور آبیاری آسان‌تر و همچنین ایجاد حجم فشار بیشتر است و به همین دلیل برای آبیاری باغچه، زمین‌های کشاورزی و مصارف صنعتی مناسب می‌باشد.

آبپاش لوله‌ای در آبیاری سایر فضاهای سبز، خصوصاً در مساحت‌های بزرگ، کاربرد قابل توجهی دارد و یکی از تکنیک‌های آبیاری نوین می‌باشد. این نوع آبپاش با شیلنگ‌های ۱ اینچ استفاده می‌شود. عملکرد این سرآبپاش نیز شبیه به سرآبپاش‌های دوشی می‌باشد.

سر آبپاش لوله‌ای

فواره

یکی دیگر از ابزارهای پرکاربرد در آبیاری می‌باشد. از فواره برای آبیاری محیطی چمن‌زارها و سایر گل و گیاه و درختان استفاده می‌شود. ویژگی متمایز فواره نسبت به سرشیلنگی‌های آبپاش، عملکرد اتوماتیک و بی‌نیاز بودن به نیروی انسانی می‌باشد. چرا که فواره پس از اتصال به شیلنگ و قرار دادن در محل مورد نظر، با توجه به میزان فشار آب خروجی شیلنگ، اقدام به چرخش ۳۶۰ درجه می‌کند و فضای محیطی مورد نظر را در مدت زمان کوتاهی به طور کامل آبیاری می‌کند. فواره‌های آبیاری در مدل‌های مختلف پلاستیکی و فلزی و همچنین حالت‌های مختلفی چون فواره‌های نیزه‌ای و شبانه در بازار عرضه می‌شوند.

فواره

اسپرینگر در محوطه‌های مختلف شهری و برون‌شهری، یکی دیگر از ابزارهای آبیاری که به طور تخصصی در آبیاری فضای سبز و همچنین دیگر زمین‌های ورزشی مانند زمین‌های فوتبال استفاده می‌شود، اسپرینگر می‌باشد. اسپرینگر به نوعی ابزاری مکانیکی برای آبیاری می‌باشد که نیاز به نیروی انسانی را هنگام آبیاری مرتفع می‌کند. اسپرینگرها در انواع پلاستیکی و فلزی تولید شده و آبیاری را به صورت عمودی انجام می‌دهند. اسپرینگرها عملکردی مشابه به نوار تیپ دارند با این تفاوت که آبیاری را به شکل خیلی متمرکز انجام داده و میزان پوشش محیط آبیاری در آن نیز متفاوت است. همچنین اسپرینگرها از برد آبیاری بیشتری برخوردار می‌باشند.

برخی از مدل‌های اسپرینگر عبارتند از:

  • اسپرینگر بلندزن
  • اسپرینگر کوتاه‌زن
  • اسپرینگر جابجایی

نکته مهم و قابل توجه در اتصال شیلنگ به اسپرینگر، استفاده از بست شیلنگ مناسب می‌باشد.

در ادامه مطلب قصد داریم به ادامه معرفی انواع شیلنگ بپردازیم. همانطور که در ابتدای مطلب گفتیم، شیلنگ‌ها در انواع مختلف با کاربرد تخصصی و عمومی تولید و عرضه می‌شوند. که یکی دیگر از شیلنگ‌های عمومی پر مصرف، شیلنگ گاز می‌باشد.

انواع ابزار و اتصالات استفاده از سیستم شبکه آب با توجه به سایز شیلنگ می‌باشد.

شیلنگ گاز

 در تعریف شیلنگ گاز باید بگوییم لوله‌ای انعطاف‌پذیر و توخالی است که برای حمل گاز از محلی به محل دیگر تعبیه شده است. شیلنگ‌های گاز در سایزهای مختلف و با مواد اولیه گوناگون مانند لاستیک، پلاستیک و فلز تولید می‌شوند.

شیلنگ گاز با توجه به میزان خطرآفرین بودن گاز و امکان حوادثی چون نشت، ترکیدگی و آتش‌سوزی، یکی از حساس‌ترین تجهیزات در تاسیسات کاری می‌باشد. به همین جهت می‌دانید که هنگام خرید باید به کیفیت شیلنگ گاز توجه داشته باشیم.

نکته حائز اهمیت در انتخاب شیلنگ گاز، دارا بودن نشان استاندارد می‌باشد. نشان استاندارد تاثیری هم در کیفیت دارد. شیلنگ گاز مانند شیلنگ آب توسط فرآیند الکتروژن تولید می‌شود. همچنین مواد بکارگیری شده در تولید شیلنگ گاز نیز همانند شیلنگ آب اغلب از مواد پلی اتیلنی و مواد لاستیکی می‌باشد. نخ بکارگیری شده در شیلنگ گازهای نخدار نیز از جنس پلی استر می‌باشد.

شیلنگ‌های گاز از نظر کیفیت مواد اولیه، دارا بودن منجید (بافت نخ‌دار تقویتی) و همچنین وزن شیلنگ از نظر کیفیتی و قیمتی در دسته بندی‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. بطور کلی برای خرید یک شیلنگ گاز با کیفیت می‌بایست علاوه بر نکات بالا به شرایط محیطی و میزان خطرات خط انتقال توجه ویژه ای داشته باشیم.

همچنین باور غلطی که در بین اغلب افراد وجود دارد این است که شیلنگ گاز تا زمانی که دچار پارگی و نشتی نشود، نیازی به تعویض ندارد. غلط بودن این باور از آنجایی ناشی می‌شود که استفاده مداوم پس از مدت زیاد، موجب ساییدگی و پوسیدگی در شیلنگ می‌شود. به همین جهت توصیه کارشناسان ایمنی برای تعویض شیلنگ گاز در اکثر موارد هر دو سال یکبار است.

شیلنگ گاز

کدام شیلنگ گاز را انتخاب کنم؟

سوال اغلب مشتریان عزیز این است که کدام شیلنگ گاز را انتخاب کنیم؟ در پاسخ به این سوال به معرفی چند نمونه از شیلنگ گازهای پر فروش در بازار می‌پردازیم:

شیلنگ گاز مدل ماری

شیلنگ گاز مدل ماری یکی از مقرون به صرفه‌ترین شیلنگ گازهای موجود در بازار است. چرا که از ترکیب مواد پلی اتیلن PVC در جداره با ترکیب نخ‌های تقویتی در میان بافت تولید شده و از نظر ایمنی استانداردهای تأییدی را از آن خود کرده است. شیلنگ گاز ماری رنگی زرشکی دارد و شباهتی به رنگ پوست مار دارد که به همین دلیل در بازار به شیلنگ گاز ماری معروف می‌باشد. شیلنگ گاز ماری مناسب برای اتصال به سایر وسایل گازسوز مانند انواع اجاق گاز، آبگرمکن، پکیج‌های گازی، بخاری‌های گازی و... می‌باشد. که برای متراژهای طولانی و استفاده در فضای باریکی، توصیه می‌شود از شیلنگ گازهای مرغوب‌تر استفاده شود.

شیلنگ گازهای پلی اتیلن نخ‌دار  

شیلنگ پلی اتیلن نخ‌دار انواع مختلفی را در بازار دارند که از نظر نوع مواد پلی اتیلن (شفافیت و براقیت رنگ شیلنگ) و همچنین ضخامت و قطر شیلنگ که در وزن آن تاثیر دارد، از نظر کیفیتی و قیمتی در دسته بندی‌های مختلفی قرار می‌گیرند.

شیلنگ گازنخ‌دار به دلیل دارا بودن بافت نخ‌دار در میان لایه‌های شیلنگ، از مقاومت و استحکام بالاتری برخوردارند و برای مصارف صنعتی و همچنین مصارف خانگی با فشار گاز بالا مناسب می‌باشند.

شیلنگ‌های گاز از نظر نوع مواد اولیه، دارا بودن منجید (بافت نخ‌دار تقویتی) و ضخامت و قطر شیلنگ که در وزن آن تاثیر دارد، از نظر کیفیتی و قیمتی در دسته بندی‌های مختلفی قرار می‌گیرند.

نمونه‌های سبک که به شیلنگ گاز شفاف معروف هستند، برای اتصال به وسایل گازسوز مناسب بوده و برای استفاده در فضاهای داخلی بسیار مناسب می‌باشند. اما اگر برای مصارف خارجی و متراژهای طولانی انتقال گاز بخواهیم شیلنگ گاز را انتخاب کنیم، پیشنهاد می‌شود حتماً از شیلنگ گازهای نخ‌دار پلی اتیلنی فشار قوی استفاده شود.

شیلنگ گازهای فشار قوی نخ‌دار پلی اتیلنی از ضخامت بیشتری برخوردار بوده و همچنین دارای رنگ شفاف و براق و بافت چند لایه می‌باشند.

شیلنگ گازهای پلی اتیلن نخ‌دار

شیلنگ گاز PVC

این نوع شیلنگ گازی از نظر متریال ساخت کاملاً مشابه به شیلنگ‌های بی‌رنگ و آب می‌باشد. بطوری که لایه رویی شیلنگ رنگی بوده و لایه درونی شیلنگ مشکی می‌باشد. شیلنگ گاز تمام PVC فاقد نخ و منجید می‌باشد و برای انواع اتصالات و بُرِش لوله در متراژ کم و فضای داخلی مناسب می‌باشد. و برای استفاده موقت در فضای باز و متراژ طولانی توصیه می‌شود که از شیلنگ گاز ماری استفاده شود. چرا که وجود نخ در امر دوام و مقاومت بسیار اثرگذار می‌باشد.

شیلنگ گاز PVC

شیلنگ‌های تخصصی

در ادامه مقاله به معرفی برخی از شیلنگ‌های تخصصی موجود در بازار می‌پردازیم:

شیلنگ تراز (شیلنگ سیلیکونی)

یکی از شیلنگ‌های تخصصی چند کاربردی که به نام شیلنگ تراز معروف است، البته نام اصلی و تخصصی آن شیلنگ سیلیکونی می‌باشد. شیلنگ تراز نوعی لوله تو خالی و انعطاف‌پذیر شفاف است که هر نوع مرغوب آن از مواد پلاستیکی P.P بدست می‌آید. شیلنگ تراز در قطرهای مختلف 4 تا 20 میلی‌متری تولید می‌شود که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از شیلنگ تراز به عنوان شیلنگ تخلیه کولر گازی، انتقال مایعات در آزمایشگاه‌ها، آبرسانی در پرورش گیاهان گلخانه‌ای و هزاران مصرف دیگر استفاده می‌شود. که مهم‌ترین و کاربردی‌ترین کاربرد این شیلنگ، ترازیابی سطوح می‌باشد.

از شیلنگ تراز در صنعت ساختمان برای موارد مربوط به نصب و اجرای فونداسیون و بیس پلیت، اجرای چهارچوب درها، پیدا کردن و رفع نقص و ایرادات در ساختمان، انجام عملیات نصب و ترازیابی در سقف کاذب و... استفاده می‌شود.

شیلنگ خرطومی

همانطور که از نام این شیلنگ پیداست، داخل این شیلنگ صاف و بدون برجستگی می‌باشد و سطح بیرونی آن دارای برآمدگی‌های مارپیچ شکل است. این برآمدگی‌ها باعث افزایش مقاومت این شیلنگ در برابر فشارهای بیرونی می‌شود.

شیلنگ خرطومی از مواد PVC و NBR ساخته می‌شود و در صنعت کشاورزی و مصارف آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شیلنگ فنری (شیلنگ باد)

همانطور که از نامش پیداست، ظاهری شبیه به فنر دارد. این ویژگی باعث می‌شود که به راحتی انعطاف‌پذیر باشد و همچنین در متراژهای طولانی بدون گره خوردگی در ابعاد جمع و قابل حمل و نقل، عملکرد مطلوبی داشته باشد.

شیلنگ فنری برای انتقال هوا و به نوعی انتقال پر فشار سیالات (باد) مورد استفاده قرار می‌گیرد. در دو سر شیلنگ کوپلینگ‌های فلزی جهت اتصال به کمپرسورهای باد و دیگر ابزارآلات بادی تعبیه گردیده است. شیلنگ فنری در متراژهای مختلفی عرضه می‌شود که اغلب این محصول وارداتی می‌باشد.

شیلنگ فنری (شیلنگ باد)

 

سخن آخر:

شیلنگ‌های مختلفی در بازار عرضه می‌شود که هر کدام کاربری خاص داشته و هر کدام در زندگی روزمره ما اثرگذار هستند. امیدواریم در مقاله معرفی انواع شیلنگ به شما در انتخاب شیلنگ مناسب و آشنایی با انواع شیلنگ کمک کرده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *